Anne Stokkebæk
Psykolog og parterapeut

Om mig

Jeg er autoriseret psykolog, uddannet fra Københavns Universitet i 1991. Jeg har været ansat som klinisk psykolog på Herlev hospital og undervist i psykologi på flere uddannelser, bl.a. sygeplejeuddannelsen. 

De sidste 6 år har jeg været privatpraktiserende psykolog. Jeg tilbyder samtaleterapi for unge og voksne med forskellige psykiske problemer og vanskeligheder som angst, stress, depression, sorg, kronisk smerte m.m. Jeg arbejder individuelt, med grupper og med par. For tiden laver jeg mest parterapi.

Ved siden af mit arbejde som psykolog har jeg skrevet fagbøger. Jeg har skrevet om udviklingspsykologi, sundhedspsykologi og gruppeterapi. Jeg har også skrevet en række artikler om forskellige psykiske problemer som stress, angst, depression, sorg, kroniske smerter m.m. og psykologiske begreber som fx tilknytning og mentalisering, som ligger på min anden hjemmeside. Samt en artikelsamling om parforholdet, krise i parforholdet og parterapi, som I kan se her på hjemmesiden. (Se under artikler).

Jeg har en efteruddannelse som gruppeterapeut fra ”Institut for Gruppeanalyse” samt en efteruddannelse i Relationsfokuseret Parterapi fra “Dansk Parterapeutisk Institut i Århus” ved psykolog og parterapeut Lone Algot Jeppesen. Pt. er jeg ved at afslutte en videregående uddannelse i Emotionssfokuseret Parterapi (EFT) ved psykologerne Lone Algot Jeppesen og Jette Simon på Institut for familieudvikling. Jeg holder mig løbende opdateret via faglitteratur, supervision og kurser.

I mit arbejde som parterapeut er jeg især inspireret af tilknytningsteori, fordi tilknytningsteorien vægter menneskers grundlæggende afhængighed af og forbundethed med hinanden. Parforholdet er en tilknytningsrelation, som er kendetegnet ved at være en relation, hvor man henter tryghed, beskyttelse, trøst og følelsesregulering. Krise i parforholdet handler altid om, at I hver især oplever utryghed i jeres tilknytningsbånd til hinanden.

I forlængelse af min inspiration af tilknytningsteori, anser jeg også arbejdet med følelser som en vigtig del af et parterapiforløb. Vores følelser fortæller os vigtige ting om vores behov, længsler, ønsker, prioriteter m.m. Følelser sætter vores tænkning i perspektiv, og hjælper os med at træffe beslutninger om, hvad vi skal, vil og må. Følelserne peger på veje og retninger og kan hjælpe med at skabe positive forandringer i os og mellem os.

Arbejdet med tilknytning og med følelser er omdrejningspunktet i min parterapi.

Anne Stokkebæk. December, 2022.

Psykolog og parterapeut Anne Stokkebæk

Tlf.: 41 59 98 09
E-mail: anne.stokkebaek@gmail.com

Se også min anden hjemmeside

Skip to content